Однойменна з індіанським племенем ожина «Навахо» – ще одна розробка арканзаського університету. Його прабатьками є такі сорти як «Торнфрі», «Бразос» та «Чероки» з різних континетів. Саме і вони зробили цей гібрид таким популярним та затребуваним у всьому світі. На ринку ожина «Навахо» з’явилася 1987 року.
Перше, що варто відзначити, це вражаючу врожайність ожини «Навахо». І хоча ягоди відносно невеликі, такий результат забезпечується їх великою кількістю. Одна втеча за сезон дати близько 0,5 тис. штук! Самі ягоди щільні, мають приємний блиск, і солодкість, що тішить мову. Тому вона ідеальна для вживання у свіжому вигляді. Однак, вона неймовірно смачна і після кулінарної обробки, чи то напої чи варення. Збирають ожину «Навахо» майже 2 місяці, від початку липень, і майже до вересня. Плоди легко переносять навіть тривале транспортування
Кущ ожини «Навахо» потужний і прямостоячий. Це значно спрощує збирання врожаю. А якщо він особливо великий, то пагони слід підв’язувати до шпалер. Для підвищення плодоношення, і простоти у догляді кущ можна усунути. Ожина «Навахо» невибаглива, стійка до захворювань та низьких температур. Ідеальний варіант для початківців садівників!
Врожайність – 20 кг/кущ.
Вага ягід – 6-8 гр.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.