Історія ожини «Апахо» починається з 1982 року, коли співробітники арканзаського університету почали схрещувати сорти Ark.883 та Ark.631. У результаті лише через три роки було отримано бажаний сорт, названий на честь однойменного індіанського племені. Однак на ринок США він вийшов тільки в 1992 році і відразу виявився затребуваним. Однією з головних причин, що послужила цьому, – раннє дозрівання серед аналогів, і тривалим сезоном плодоношення.
Завдяки неймовірному смаку та аромату, вирощування цієї запашної ягоди було швидко поставлене на промислову основу. Цьому також сприяла її завидна транспортабельність і тривалий термін зберігання ожини «Апахо». Вона зберігає ідеальний товарний вигляд протягом двох днів і може зберігатися в холодильнику близько тижня. Ягоди мають злегка плескату конусоподібну форму, відрізняються красивим глянцевим блиском, і досить великі. Переважно плодоношення проходить на коротких пагонах, збільшення числа яких рекомендується купірувати пагони на висоті 1,5 м.
Кущ ожини «Апахо» безшипний, з вертикальними пагонами. Сорт досить морозостійкий, витримує температуру -25*С. Однак, якщо в регіоні морози тривалі, то її потрібно вкривати. Для цього ще з осені, пагони починають пригинати до землі, щоб вони прийняли максимально горизонтальне положення.
Врожайність – 6-10 т/га.
Вага ягід – 6-10 гр.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.