Лук’яновський

Категорія:

150.00 Грн200.00 Грн

Сорт кизилу «Лук’янівський» був виведений у Кримському ботанічному саду 1975 року. Сьогодні він широко культивується по всій території України, і за її межами Відмінна риса – висока врожайність і простота у догляді.

Кизил «Лук’янівський» відноситься до середньостиглих сортів, і в наших широтах починає давати врожай наприкінці серпня – початку вересня. Ягоди грушоподібної форми, трохи витягнуті. Колір варіюється від вишневого, практично чорного залежно від ступеня дозрівання. На смак солодкі, із легкою кислинкою. М’якуш щільний і соковитий, ближче до кісточки світлішає. Своєчасний збір урожаю забезпечує високу безпеку та транспортабельність ягід, які можуть перебувати дозрілими на кущі, не обсипаючись близько місяця. Кизил «Лук’янівський» відмінно підходить як для вживання свіжим, так і для переробки.

Кущ кизилу “Лук’янівський” має округлу компактну крону. Однак висаджувати його потрібно не менше ніж на відстані 3-х метрів від інших рослин, щоб він міг добре рости. Ґрунти підходять будь-які, крім кислих. Щодо морозостійкий. Любить полив, але не терпить заболочування і поблизу грунтових вод.

Врожайність – 10-100 кг/кущ, залежно від віку рослини.
Вага ягід – 6-7 гр.

Возраст

1 летка, 2 летка, 3 летка

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Тільки покупці, які увійшли на сайт і вже купили цей товар, можуть залишати відгуки.