Жимолість «Вітамінна» відноситься до елітних сортів, виведених в районі Петропавловська Камчатського. Її вивели на місцевій дослідній станції 1973 року. У результаті, з’явився сорт, що відрізняється високою морозостійкістю і раннім терміном дозрівання. У кліматі України, а особливо південних областях, плодоношення може розпочатися вже у другій половині травня.
У жимолості «Вітамінна» красиві ягоди кольору індиго, довгастої форми та округлі в основі. Зверху вкриті щільним восковим нальотом. Смак приємний, кисло-солодкий, освіжаючий. Плоди жимолості «Вітамінна» можна використовувати по-різному, – є свіжими, використовувати для приготування напоїв, мул десертів. Також вони відмінно підходять для консервації у вигляді варення чи джему, а також придатні для заморожування. Щільні, мають гарну транспортабельність. Дозрілі ягоди практично не обсипаються.
Жимолість «Вітамінна» росте високим, до 1,8 – 2 м. кущем, у діаметрі 1,2-1,8 м. у вигляді зворотноконічної крони. Рослина віддає перевагу нейтральним або слабокислим грунтам, з хорошим дренажем. Для посадки краще вибрати добре освітлену ділянку. Сорт жимолості «Вітамінна» дуже морозостійкий, а його нирки можуть переносити навіть весняні заморозки. Резистентний до грибків.
Врожайність – 4 кг/кущ.
Вага ягід – 1-2 гр.
Відгуки
Відгуків немає, поки що.