Фертоді

Категорія:

40.00 Грн60.00 Грн

Сорт червоної смородини “Фертоді” виведений в Угорщині, проте його точне походження невідоме. Відмінно підходить для культивації в нашій країні, і дає добрі врожаї. Сорт пізньостигаючий, морозостійкий, та резистентний до грибкових захворювань, сферотеки.

У наших широтах смородина «Фертоді» починає дозрівати в серпні, однак, на це може впливати клімат регіону, догляд та погодні умови. Однак, почекати варто, адже в результаті ви зможете насолодитися не тільки яскравим, кисло-солодким смаком, але й гарним видом ягід, що дозрівають.

Плоди мають досить щільну шкірку, добре тримаються на кисті і не опадають. Тому смородина «Фертоді» легка у зборі та добре транспортується. А враховуючи те, що цей сорт вважається одним із найкращих для промислового використання, можна пояснити його особливу популярність у фермерів та садових господарствах. Смородина «Фертоді» улюблениця на столі багатьох господинь, які готують із неї смачні варення, джеми, конфітури, консервують або заморожують на зиму. У медичних цілях використовуються не лише плоди, а й листя та стебла, з яких виготовляють трав’яні настої.

Незважаючи на те, що смородина «Фертоді» вкрай невибаглива, у тому числі і до ґрунту, для підвищення врожаю слід віддавати перевагу супіщаникам та суглинкам. Також кущі слід висаджувати на добре чи середньо освітлених ділянок. Кущі високі, прямостоячі, що допомагає економити на площі ділянки.

Врожайність – 4-5 кг/с куща.
Вага ягід – 0,5-0,6 гр.
Кісточки – дрібні.

Возраст

1 летка, 2 летка

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Тільки покупці, які увійшли на сайт і вже купили цей товар, можуть залишати відгуки.